4,6 Google recensioner
4.6/5

Bostadsrättsförening

Solceller till Bostadsrättsförening

Att installera solpaneler på er förening är både ekonomiskt och hållbart. Ni nyttjar solens energi och framställer er egen el samtidigt som ni minskar ert behov av att köpa in el.

Solceller för bostadsrättsföreningar

Under senare tid har vi märkt en betydligt större efterfrågan på solceller från bostadsrättsföreningar. Det tyder delvis på att ett långsiktigt tänk och planerande är igång. Det är glädjande, både för oss, för vår miljö och plånbok. Det vi redan vet är att solceller är en investering som snabbt betalar av sig. Men det finns fler positiva aspekter kopplat till solceller än så. I det längre perspektivet innebär det en lägre energikostnad och i det kortare perspektivet innebär det en direkt positiv effekt på miljön.

Bostadsrättsförening med solceller från Paneltaket

Tidigare projekt

Bostadsrättsförening i Malmö

Installation i Lund på papptak

Solceller till bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening i Falkenberg

Solceller på bostadsrättsförening

Positiv utveckling

För oss är det glädjande att allt fler bostadsrättsföreningar efterfrågar solceller och vi hjälper såklart till i hela processen, om så önskas. Med Paneltaket har du möjlighet att få en helhetslösning där allt ingår från kalkyl till installation och service. Vi står för flexibiliteten och vi utgår ifrån dina behov och önskemål!

Energimyndigheten har en kostnadsfri webbkurs i energieffektivisering som riktar sig till bostadsrättsföreningar och mindre fastighetsägare. Läs mer här

Hur fungerar det?

Man kan beskriver solcellerna som otroligt underhållsfria. Bostadsrättsföreningen kan också få ett bidrag från Energimyndigheten för att göra installationen. För medlemmarna finns också en uppskattad tjänst där de kan följa hur mycket el anläggningen genererar. Att föreningen satsar på solel brukar även ge andra goda effekter. Exempelvis blir intresset för föreningen större och mäklare kan lyfta fram att föreningen har solceller och är måna om miljön.

I och med att en solcellsanläggning ska sitta uppe i minst 30 år, är det viktigt att taket är i bra skick. På en del tak kan det vara tydligt att de behöver renoveras innan det kan bli aktuellt att sätta dit solpaneler. Man behöver även ta ställning till eventuella skuggningar från träd, andra hus och skorstenar när man ritar ut vart solpanelerna ska ligga.

Skräddarsydd lösning för just ert behov

Varje fastighet är unik. Därför tar vi alltid fram ett förslag som är anpassat efter just er fastighet och vad ni vill uppnå med solenergi.

Solceller till bostadsrättsförening

Kostnadsfri offert och konsultation

Fyll i formuläret för att boka in en kostnadsfri konsultation med oss.

 

Din intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande

010 18 39 400