...
4,6 Google recensioner
4.6/5

Att investera inom förnybart växer – Solceller ger stor ökning

Solceller platta tack

Solceller växer

Investera i solceller idag! Vid utgången av 2019 fanns det nästan 44 000 nätanslutna solcellsanläggningar i Sverige, vilket är 19 000 fler än året innan. Den installerade effekten var nära 700 MW, en ökning med 70 procent jämfört med året innan enligt Energimyndigheten.

Att investera i solceller är enligt Paneltaket en av de bästa investeringar man kan göra. Varje tom takyta är en förlorad affärsmöjlighet. En ROI på mellan 7-10 år, en avkastning på mellan 8-16 % och livslängd på 40-50 års tid, det kan inte tacka nej till!

Små solcellsanläggningar växer mest – Investera idag!

Majoriteten av den installerade effekten för 2019 kommer från anläggningar under 20 kW, det vill säga mindre solcellsanläggningar som exempelvis villatak. Det är första gången sedan statistikens början som den största kategorien inte är anläggningar med storleken 20–1 000 kW.

Utbildningarna inom solel ökar

Många skolor skaffar fler utbildningar inom solenergi också. Numera erbjuder de flesta grossister inom solel sin egen utbildning, KYH har utbildningar inom solel, det finns utbildningar inom certifieringar inom solel och såklart erbjuder universiteten diverse utbildningar inom solenergi. Fler utbildningar som anpassar sig efter samhällsuppbyggnad får även upp ögonen för solenergi.

Paneltakets Martin Johnsson har en representant inom ledningsgruppen för utvecklingen av den nya utbildningen solenergiprojektör på KYH i Göteborg som tror stenhårt på detta med.

 

Referenser

https://www.svensksolenergi.se/nyheter/nyheter-2020/sjoebo-hoegst-upp-i-solcellstoppen 

http://www.energimyndigheten.se/nyhetsarkiv/2020/solcellsstatistik-2019–nu-finns-44-000-solcellsanlaggningar-i-sverige/