...
4,6 Google recensioner
4.6/5

Olika typer av solenergilösningar växer explosionsartat!

bilden visar solcellsdrivna batterier i grönt, gult och rött.

Allt fler typer av solenergilösningar, stora som små blir mer och mer populära! Detta inkluderar bland annat solcellsladdare men även solcellsdrivna batterier och laddstolpar som  Paneltaket är leverantör utav.

Olika solenergilösningar

Den förnyelsebara energin och i synnerhet solenergin har blivit allt populärare under det senaste decenniet. Därav är det inte konstigt att aktörer och privatpersoner letar nya och mer användbara metoder för att utnyttja solenergin till sina vardagliga liv. Däribland ingår exempelvis solcellsdrivna batterier som på ett förnyelsebart sätt lagrar energin. Därmed kan aktören spara undan energi för att sedan använda den vid mindre soliga tillfällen. Exempel på detta vore att lagra energi under dagen som sedan kan utnyttjas på natten. Detta är därmed en produkt som Paneltaket erbjuder, för att utöver sina solcellsprodukter och installationer ge ett utökat tjänsteerbjudande för sina kunder.

Ett integrerat solenergisamhälle

I samband med att allt fler investerar i elbilar för miljö och plånbok så ökar även efterfrågan på laddstolpar. Detta är en produkt som både den enskilda aktören men också samhället måste göra mer tillgängligt. Genom att installera allt fler laddstolpar på ett smart och integrerat sätt, ökar också chansen att allt fler väljer elbilar. Eventuella aktörer som tidigare varit tveksamma på att köpa en elbil behöver inte längre oroa sig över laddningstillgängligheten. Paneltaket ger därför både privatpersoner, företag eller mer samhällsmässiga aktörer möjligheten att investera i bra produkter för större och mindre anläggningar.

Utöver detta har en annan mindre produkt tagits fram, solcellsladdaren. Men hjälp av denna funktion kan användaren njuta av alla fördelar som exempelvis friluvsliv och naturen erbjuder, men samtidigt hålla sin telefon laddad och vara tillgänglig för andra. Därav blir solcellsladdaren något för naturälskaren och banar vägen för fortsatt utveckling bland innovativa idéer inom solenergin.

Solenergin fortsätter alltså framåt med nya produkter och värdeadderande tjänster. Att det skapas nya finesser som stödjer den förnyelsebara energin, bidrar till att vi går mot en allt mer förnyelsebart samhälle där solenergin får en allt mer central roll.

https://www.nyteknik.se/nyheter/solcellsladdare-fixar-mobilen-i-skogen-6397220

https://www.nyteknik.se/teknikrevyn/sjalvladdande-batterier-6411623

https://www.nyteknik.se/energi/han-byggde-sitt-eget-batterilager-i-garaget-6393673

https://kampanj.dn.se/eon/posts/batteriet-som-kan-lagra-solenergi/

Paneltaket logo