...
4,6 Google recensioner
4.6/5

Paneltaket fortsätter att leverera takintegrerade solpaneler!

Ännu en lyckad installation av takintegrerade solpaneler kan läggas in i Paneltakets installationshistoria. Det takintegrerade solpanelsystemet är en perfekt lösning för aktörer som vill skapa en estetiskt snygg solcellsinvestering som nytt tak.

De takintegrerade solpanelerna som takplattor

Paneltaket är väldigt nöjda över sin senaste installation av takintegrerade solpaneler på ett garagetak. Panelsystemet är både effektivt och smidigt där själva panelen fungerar som tak. Solcellerna är väldigt enkla att lägga, där systemet byggs upp likt vanliga takpannor. Rent tidsmässigt skulle det kunna jämföras med att lägga vanliga takplattor, eller kortare. Det fina i det hela är ju trots allt att aktören slipper takpannor där solpanelerna blir det direkta takmaterialet. För aktörer som vill investera i solenergi och som ska bygga nytt, kan detta alternativ därför ha stora kostnadsfördelar. Aktören slipper helt enkelt att både lägga vanliga takplattor och sedan traditionella solpaneler utanpå.

Det takintegrerade solpanelernas fördelar

Materialet och systemet har 25 års garanti och är väl ventilerat med luftspalt samt isolerar värmen till samma grad som ett vanligt tak. För eventuella tveksamheter kopplat till systemets beprövning kan det sägas att panelerna uppfyller alla de krav som vanliga tak måste ha. Soltaket blir även som ett takintegrerat system med delvis transparenta solceller. Därmed kan solceller på ett lätt estetiskt tilltalande sätt integreras i byggnaden om man skall bygga ett tak som inte behöver ha något material under solcellerna. De integrerade solpanelerna blir därför väldigt estetiskt homogena. För de som tycker att de mer traditionella panelerna är fula så blir detta således ett bra alternativ.

Därmed blir de takintegrerade solpanelerna en optimal investering för de som redan tänkt lägga nytt tak eller bygga ett nytt hus. Dessa typen av tak blir alltså en av de få materiella ting som faktiskt betalar tillbaka sig. Något som ett traditionellt tak generellt sätt inte gör. Paneltaket samarbetar och koordinerar därför gärna med övriga byggare vid ett eventuellt behov av helhetslösningar för nybebyggelse. Tveka därför inte att kontakta Paneltaket för vidare konsultation om takintegrerade solpaneler eller andra solenergilösningar!

Övrig källhänvisning om takintegrerade solpaneler

https://www.vattenfall.se/fokus/hus-hem/paret-tapper-har-soltak/Paneltaket logo