...
4,6 Google recensioner
4.6/5

Smarta Xolta Batterier med Paneltaket AB

Batterier Solpaneler

De nya smarta batterierna från den danska tillverkaren Xolta, som erbjuder avancerade funktioner och en aggressiv prissättning är banbrytande på marknaden. Dessa batterier är särskilt brandisolerade och kan anpassa sin laddning och urladdning baserat på väderprognoser och spotpriser. Xolta-batterierna finns i tre storlekar: 5, 10 och 80 kWh, där de mindre är avsedda för villor och det större för bostadsrättsföreningar och större fastigheter.

Dessa AI-styrda batterier lär sig användarens lasthantering och optimerar laddningscyklerna för maximal effektivitet. De är byggda med litiumjärnfosfat-kemi och är placerade i ett vandal- och brandsäkert skåp. Batterierna är AC-anslutna med inbyggd växelriktare, vilket gör dem kompatibla med alla växelriktarfabrikat och -modeller. De är också modulärt uppbyggda för enkel installation och underhåll.

Paneltaket AB som installerar Xolta-batterierna i Sverige, nämner att 10 kWh-batteriet kommer att kosta cirka 70 000 kr installerat och klart, efter avdrag för grön teknik på två i hushållet. Det större 80 kWh-batteriet beräknas kosta omkring en miljon kronor. Grön teknik

Paneltaket är medveten om frågor kring lönsamheten i batteriinvesteringar och har därför sett till att Xolta-batterierna kan integreras med tjänster som Check Watt och Fever för ytterligare ekonomiska fördelar som att avlasta nätet i utbyte mot ersättning.
Personalen själv har såklart installerat det första Xolta-batteriet för Paneltaket i sin villa iår, vilket har bidragit till en betydande minskning av inköpt el. Paneltaket planerar att samarbeta med lokala elinstallatörer för installation av batterianläggningar och har även slagit sig in för agenturen på Norska marknaden.

Xoltas batterier sticker ut genom en mjukvara som använder maskininlärning för att optimera elanvändningen och minimera elkostnaden. Batteriet analyserar väderleksprognosen, elpriserna och den historiska energianvändningen för att avgöra när det ska ladda upp, behålla laddning respektive ladda ur för att ge bästa möjliga ekonomi.