...
4,6 Google recensioner
4.6/5

Solceller ökar värdet på din bostad vid försäljning

Solceller

Solceller ökar värdet på din bostad vid försäljning. Vi på Paneltaket får bekräftelse på våra tankar på nedanstående undersökning.

Att sälja sin bostad är en stor affär på många sätt. Men nu visar en ny svensk studie att solcellsinstallationer i hemmet ökar värdet på din bostad vid försäljning.

– Resultatet visar att solceller har en positiv påverkan på huspriser. En säker investering, vilket är kul för våra kunder om man är intresserad av det, säger Tom Douglas, analysansvarig för kundnära energilösningar på Vattenfall.

Solceller ökar värdet med 14 procent

I studien har de tagit statistik från 8000 solcellsinstallationer och parat ihop dem med 50 000 fastighetsförsäljningar. För att få fram ett trovärdigt resultat har de inkluderat faktorer så som tomtarean, levnadsarenan, antalet rum och byggnadsår.

– Den sammanställda datan visar att installationen av solceller ökar värdet med drygt 14 procent vid en försäljning. Men det är ett genomsnitt och kan öka eller minska beroende på fall, säger han.

Första studien i Sverige

Studien är den första inom det området i Sverige, och är ett samarbete mellan Tom Douglas på Vattenfall, Sveriges lantbruksuniversitet och Axel Bolin, en mastersstudent i Nationalekonomi med miljöinriktning.

Axel Bolin som gjort studien menar att solceller är en investering som gör att huset borde bli mer eftertraktat, men att det även sänker husets omkostnader.

– Tänk dig att du jämför två identiska lägenheten och den ena har lägre hyra än den andra. Då borde man rimligtvis vara mer villig att betala mer för den lägenheten med lägre hyra – och samma sak är det med solceller, säger Axel Bolin som gjort studien.

 

Referenser

https://www.expressen.se/nyheter/klimat/klimatsmart-investering-kan-oka-vardet-pa-ditt-hus-/

Nyheter