...
4,6 Google recensioner
4.6/5

Effektivare solceller med PERC-teknik!

Bild pa solpaneler

Solenerginyheter skriver i en av sina artiklar om hur en ny och utvecklad form av så kallad PERC-teknik ska göra solceller allt mera effektivare. Därav är detta en teknik som Paneltaket nu erbjuder sina kunder som standard för att leverera en högre total effekt på sina 60 cells paneler.

PERC-teknik

Med den nya PERC-tekniken skiljer sig solcellens arkitektur och uppbyggnad från hur den tidigare har sett ut. Den nya uppbyggnaden gör att solcellen fångar strålarna från solen på solcellens baksida på ett effektivare sätt. Solcellen kan därför enklare optimera hur väl solcellen lyckas fånga och binda energin från solstrålarna i solcellens elektroner.

De modern monokristallina kiselcellerna kommer alltså genom den nya PERC-tekniken att öka solcellens effektivitet och därmed fånga solens strålar mer koncentrerat och starkare på samma yta av solceller som tidigare. Genom att ha denna typ av teknik implementerat som standardisering i ens solceller får kunden en allt mer värdefull investering som genererar större mängder el.

Investeringsfördelar

Vid inköp av de utvecklade och nu standardiserade solcellerna från Paneltaket får kunden en produkt som presterar bra i områden med mindre ljus. Detta kan exempelvis innebära implementering av solceller på byggnader i skogs-och bergsområden. Solcellerna är därutöver väldigt tåliga och kan hantera mycket allvarliga väderförhållande, såsom hög vindbelastning eller större mängder snö. Produkterna är också resistenta mot saltdimma eller ammoniak vilket bekräftas genom dess certifiering i enighet med TUV NORD. Med dessa utvecklade solceller tillkommer dessutom en garantitid på 30 år.

Den nya PERC-tekniken blir därför ytterligare ett positivt steg för den förnyelsebara energin och dess intresserade aktörer. Att investera i de nyutvecklade solcellerna kommer främst att ge allt större fördelar för den enskilde användaren. Denne blir mindre beroende av elföretagen och får ut en allt större mängd el av sina paneler. Utöver de ekonomiska fördelarna banar den effektivare solcellshanteringen också vägen för en förbättrad miljö och ett mera hållbart samhälle.

http://www.solenerginyheter.se/20170614/400/15-procent-mer-effekt-med-ny-teknik?page=1

http://www.energimyndigheten.se/nyhetsarkiv/2018/kraftig-okning-i-natanslutna-solcellsanlaggningar/

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6383009327552221184

https://www.aleo-solar.com/perc-cell-technology-explained/

https://www.nibe.se/sv-se/om-nibe/nyheter/press/2017-06-13-senaste-nytt-inom-solpaneler-ger-15-procent-mer-solenergi.html

Paneltaket logo