...
4,6 Google recensioner
4.6/5

Större solcellsanläggningar blir allt vanligare i Sverige

solpaneler

Större solcellsanläggningar blir allt vanligare i Sverige

Solceller till Skövde Kommun

Paneltaket har fått en större order ifrån Skövde kommun där 350 kW skall byggas under 2019 vilket är otroligt roligt. Det skall bestå utav tre stycken byggnader i Skövde Stad på skola och ålderdomshem.

Största anläggningen i Sverige är numera i Tuve Göteborg på 5 MW och består utav 20 000 st paneler och skall producera cirka 5,5 GWh.

Akademiska Hus i Lund rekordsatsar också på solceller. I Juni månad 2019 planeras nya solcellsanläggningen på Kemicentrum -Campus Lund sättas i användning. Den är del av en rekordstor satsning på förnybar energi, denna i Lund beräknas kunna generera nära 100 000 kWh grön energi per år. Akademiska Hus investerar cirka två miljoner kronor på anläggningen som skall pryda taket på Kemicentrum hus 5. Solcellerna kommer täcka en yta på drygt 600mᒾ. Med denna nya satsningen, parallellt med att Campus Ultunas tak i Uppsala till majoriteten täcks med solceller, kommer Akademiska hus att öka sin solcellskapacitet med 50%. Fastighetsbolagets totala solelproduktion kommer därmed att stiga från 2 -till 3 miljoner kWh/år sett över hela beståndet.

Vi på Paneltaket har sedan uppstarten ständigt sett till att hålla oss i framkanten av den enorma utvecklingen som sker inom denna spännande bransch. Detta innefattar inte bara senaste teknologin eller exempelvis slimmade lösningar som takintegrerade solpaneler; utan även kurser inom säker praktik, underhåll och allt teoretiskt -som ständigt utvecklas utefter nya rön.

Att se projekt av denna magnitud som Akademiska Hus utför, styrker ytterligare vårt förtroende för våra produkter och tjänster.  Solceller står idag för över 16% av soliga Kaliforniens energiförbrukning. Genom utnyttjande av energilagringssystem har vi i Sverige under sommarhalvåret, ett enormt utbud av solenergi; tillräckligt för att kunna klara oss året runt.

Vi på Paneltaket erbjuder helhetslösningar, från projektering till installation, men även skräddarsydda lösningar för att möta kundens behov och sköta samarbetet med andra entreprenadfirmor.

https://www.akademiskahus.se/aktuellt/nyheter/2018/03/akademiska-hus-i-taten-for-fler-solceller/ 2019-05-02

http://www.solenerginyheter.se/20190502/1288/nya-solceller-pa-kemicentrum-i-lund 2019-05-02

https://sv.wikipedia.org/wiki/Nya_Solevi 2019-05-02