4,6 Google recensioner
4.6/5

Takpannor som kompletterar traditionella solceller!

Bild på takpannor för solenergi

Ibland kan solceller som placeras på hus och byggnader ses som aningen oestetiska. Företag som exempelvis Soltech Energys har därför som solcellsprojekt utvecklat möjligheten till att installera solceller inuti takpannor. Detta är en typ av produkt som Paneltaket är stolt återförsäljare av.

Pågående implementeringen

I Sverige har de nyproducerade takpannorna med solceller redan installerats där Myresjöhus i Vallstaden i utkanten av Linköping var först med att få testa produkten. De nya plattorna har fått namnet ”Soltech Shingel” och innehåller ett lager tunnfilmssolceller. Dessa celler har en laminerad glasskiva ovanpå som omges utav en metallram. Plattorna ska vara tåliga för väder, vind och fysisk kontakt samt generera 100 watt el per kvadratmeter.

Solcellsprojektets bredd

Anna Svensson, produktdesigner på Soltech Energys arbetar till stor del med projekt i Kina. Här har ett allt större fokus på förnyelsebar energi har skapats som ett resultat av den allt förvärrade miljö-och levnadssituationen i många av landets städer. Hon menar på att just solenergi är en väldigt unik förnyelsebar energikälla, då den inte kräver någon direkt energi för att faktiskt framställa. Anna ser därför en förhoppning om att dessa nya produkter ska kunna implementeras i landets nyproduktion där inte minst enorma skyskrapor kommer att kunna generera stora mängder energi.

Andra aktörer

Många andra företag har hakat på liknande idéer där exempelvis företaget Nyedal Solenergi också har utvecklat en elgenererande takpanna, som med ett lager monokristallina solceller och en specialplast fästs på en betong-eller tegelpanna. Denna metod kan därmed fylla hela tak med solceller, vilket resulterar i en allt större eleffekt.

Takpannor med inbyggda solceller blir således ett solcellsprojekt och en produktutveckling av redan existerande och frekvent använda fasaddelar som finns på de flesta större byggnader. Paneltaket vill därför som återförsäljare av dessa takpannor skapa större möjlighet till en effektiv och snygg solcellsimplementering hos privatpersoner och andra intressenter. De nyutvecklade takpannorna blir därav ännu ett positivt steg mot förnyelsebar energi och ett mer hållbart samhälle!

http://energiochklimat.se/aven-svenskt-foretag-satsar-pa-solcell-takpannor/

https://www.nyteknik.se/energi/svenska-takpannorna-genererar-sin-egen-el-6859088

https://www.nyteknik.se/energi/har-ar-teslas-nya-soltak-6863580

https://www.di.se/nyheter/takpannan-som-gor-huset-laddningsbart/

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/solcellstak-med-ny-estetisk-lookPaneltaket logo

 

paneltaket logotyp

Hör av dig så berättar vi gära mer!

Din intresseanmälan är självklart kostnadsfri och inte bindande.
Vi går igenom ditt behov och dina förutsättningar för att kunna ta fram ett skräddarsytt förslag.

Fler spännande nyheter

XOLTA batteri i drift

XOLTA BAT-80

I den spännande världen av energilagringssystem introducerar XOLTA stolt BAT-80, ett skalbart energilagringssystem. Få den kostnadseffektivitet du önskar med den flexibilitet du behöver. BAT-80 är idealiskt för kommersiella och industriella tillämpningar, mikronät och stöd för elnätet, såväl som stora bostadsbyggnader.

Läs mer »
Xolta 10kWh monterat i ett garage

XOLTA Villabatteri

I den ständigt föränderliga världen av förnybar energi presenterar den danska batteriinnovatören XOLTA stolt sina senaste underverk – BAT-5 och BAT-10. Dessa är designade för att omdefiniera landskapet för solbatteriteknologi för privata hem, mindre företag och bostadsföreningar.

Läs mer »
Xolta batterier

XOLTA batterier

Batterierna lär sig hur användaren hanterar sin förbrukning. Eftersom att batteriet också styr i- och urladdning efter spotprisvariationer och väderprognoser ser de till att laddnings- och urladdningscyklerna blir så kostnadseffektiva som möjligt.

Läs mer »