...
4,6 Google recensioner
4.6/5

XOLTA batterier

Xolta batterier

Smarta batterier från Danska tillverkaren XOLTA

Den danska batteritillverkaren XOLTA har banat väg med sina innovativa batterikoncept. Deras batterier sticker ut genom att dels vara fristående. Vilket innebär att batteriet kopplas in i husets eller fastighetens elcentral och behöver därför ingen hybridväxelriktare för att fungera tillsammans med solceller. Det imponerande hos XOLTA ligger i deras avancerade intelligens, som möjliggör smart styrning och optimering av energiflödet i hemmet helt automatiskt.

För att säkerställa högsta möjliga säkerhetsnivå har XOLTA placerat sina batterier inuti robusta skåp med IP55-klassning.

XOLTA-batterierna är därmed inte bara en teknisk prestation utan representerar även en strategisk satsning på att integrera innovativ design med pålitlig prestanda. Deras framsteg inom energilagring signalerar en framtid där hållbarhet och effektivitet går hand i hand för att möta de ständigt ökande kraven.

Storlek på batterierna

XOLTAs batterier finns i tre storlekar – 5, 10 och 80kWh. Både 5 och 10kWh alternativen är batterier avsedda för villor. Det större alternativet är till företag, industrier, bostadsrättsföreningar och fastigheter. Villabatterierna kan byggas i moduler upp till 30kWh.
Den större modellen byggs också i moduler och kan skalas upp till 2mWh.

– De stora batterierna är på gång att bli godkända som egen brandcell.


Imponerande intelligens

Genom maskininlärning anpassar sig batterierna och lär sig användarens förbrukningsmönster. Vilket leder till en skräddarsydd och effektiv energihantering.

Dessutom tar XOLTAs batterier intelligens till en ny nivå genom att automatiskt reglera laddnings- och urladdningsprocesserna baserat på spotprisvariationer och väderprognoser. Genom att hålla ett öga på de ständigt förändrande marknadspriserna och det förväntade vädret optimerar batterierna sina cykler för laddning och urladdning. Detta resulterar i en kostnadseffektiv hantering av energiflödet. Batterierna strävar efter att minimera kostnaderna genom att dra nytta av fördelaktiga spotpriser och förutse kommande väderförhållanden.

Stödtjänster

Xoltas stora batterier kan kopplas upp mot stödmarknaden. Kollar man på det kraftfullaste batteriet uppkopplat till stödmarknaden kan det generera upp till 320 637kr per år i intäkt ex moms. Det uppskattade beloppet är taget från Checkwatt.

Nyfiken på ett batteri från XOLTA? Kontakta oss här så berättar vi mer.